برداشت وضع موجود ملک و تهیه نقشه UTMملک
شهرداری جهت صدور پروانه ساختمانی باید جانمایی وضع موجود ملک را بر روی طرح تفکیکی خود داشته باشد تا بتواند حدود ملک ، میزان عقب نشینی طبق طرح، ضابطه ملک و ….. را مشخص کند. جانمایی وضع موجود ملک توسط نقشه برداری و برداشت وضع موجود ملک و اطراف آن مشخص میگردد. سیاست گذاری شهرداری ها در این مورد به این گونه است که فقط نقشه هایی،که توسط نقشه بردارن مورد تایید شهرداری تهیه شده باشند، را قبول می کند. نقشه بردارن مورد تایید شهرداری یا باید پروانه اشتغال نظام مهندسی مهندسی داشته باشند و یا شرکت مشاور طرف قرارداد شهرداری باشند. فرمت نقشه ها تحویلی و عوارض مورد درخواست شهرداری ها جهت برداشت، ممکن است باهم تفاوت داشته باشند. در نقشه برداری وضع موجود، به مرکزیت ملک تا شعاع 50 الی 100 متر باید عوارض زیر برداشت گردند ( نحوه برداشت مسطحاتی و ارتفاعی را می توانید در این لینک دریافت کنید ) :
- تیر برق
- تک درخت
- تک لبه و جدول به صورت کد ارتفاعی
- کد ارتفاعی وسط آسفالت در سمت برهای ملک
- مرز ساختمان و ملک های مجاور
- محدوده ملک مورد نظر
- خط پیشروی ملک مجاور( خط بالکن و خط زیربنای مجاور)
- عیان ملک مورد نظر در صورت اینکه در بافت قدیم و خانه قدیمی باشد
- کانال آب یا قنات موجود در ملک
- کد ارتفاعی درون ملک
لازم به ذکر است که ممکن است عوارض دیگری نیز مورد نظر برخی شهرداری ها باشد ولی در موارد بالا سعی گردید کلیات عوارض مشترک در بین شهرداری مختلف بیان گردد. از طرفی باید متذکر شوم که فاصله 50 الی 100 در برخی بافت های فرسوده یا برخی مناطقی که در آن کم ساخت و ساز شده است ، ممکن است بیشتر گردد و لازم باشد جهت جانمایی بر روی طرح تفکیکی، تا برداشت نزدیکترین ساختمان نوساز ادامه پیدا کند .بعد از برداشت و تخلیه دوربین باید عوارض ترسیم و با استفاده از نقاط مشترک بر روی طرح تفکیکی ( که در شهرداری وجود دارد وباید آن را از نقشه بردار شهرداری اخذ کرد) جانمایی گردد. نقشه موجود در شهرداری ممکن است به صورت UTM باشد که در نتیجه برداشت شما نیز UTM خواهد شد. باید با گرفتن مدارک ملک از مالک ( سند ، قرارداد واگذاری ) ، نقشه ها را مطابق فرمت مورد تایید شهرداری تهیه کرده و مهمور شده به شهرداری تحویل دهید. برخی از شرایط مشترک بین فرمت مورد درخواست شهرداری ها در ذیل آمده است:
- کد نوسازی ملک
- نام مالک
- نام شهرداری و منطقه آن
- پلاک ثبتی –اصلی و فرعی
- مساحت طبق سند
- مساحت وضع موجود
- مساحت عقب نشینی/ پیشروی ( یا مورد مسیر )
- مساحت وضع موجود باقیمانده بعد از عقب نشینی / پیشروی
- مساحت طبق سند باقیمانده بعد از عقب نشینی / پیشروی
- حدود اربعه ملک ( شمالا-شرقا-جنوبا و غربا )
- کاربری ملک
- سال تهیه نقشه
- مهر و امضای نقشه بردار
- جهت شمال – راهنما نقشه
- محدوده عقیب نشینی به همراه مساحت و حدود آن
- جانمایی ملک و برداشت وضع موجود بر روی طرح تفکیکی
- حدود ملک بدون طرح تفکیکی
- مختصات UTM شماره گذاری آن بر روی ملک
- آدرس ملک
- ……
در شکل زیر ، نمونه فرمت نقشه ها مورد درخواست شهرداریها نمایش داده شده است . نحوه تهیه نقشه و آماده سازی آن با نرم افزار سیویل تری دی با جزئیات به صورت فیلم آموزشی در لینک زیر قابل تهیه می باشد.
حدود و نقشه مذکور در بالا مبنای صدور پروانه – تهیه نقشه معماری و سازه خواهد شد. این نقشه باید در پیاده سازی فنداسیون و آکس و کلیه کارهای ساختمان ملاک قرارگیرد این نقشه در بین مالک ، طراح و ناظر به اسم نقشه UTM ملک مشهور می باشد. در مطالب دیگر مراحل پیاده سازی به آن اشاره خواهیم کرد.